connect and reconnect with nature

blog of The Healing Garden on Fejø

Ramson pesto – Ramsløg pesto.

Skriv en kommentar

A good friend is very good at making pesto. She collects edible plants in nature and mixes them. Chris our Wwoofer and I collected the leaves in Kragenæs the place where our Ferry lands on the mainland. We took the leaves and not the onions, as we wanted to save the onions. The leaves are very strong and tastes like garlic.

Our recipe – vor opskrift:
A big portion of Ramson leaves, – Ramsløg bladeSoutweed – skvalderkål
En handful almons – en håndful mandler
10 pieces of dried tomato in oil – 10 stykker tørret tomat i olie
Thisel oil – Tissel olie.

Everything is mixed in a food processor in a multiprocessor as fine as you want it. Use a good oil for blending it, so it sticks together. A pesto should always be covered with oil. I choose thistle oil as it is a very nourishing oil for salads. The fine the seeds are in the plant the better the oil.

Alt   snittes I en foodproccesor, så fint som ønskes. Det blandes med tisselolie. En pesto skal altid være dækket med olie. Jeg vælger tisseloile, da det er en meget nærende olie til saltat. Jo finere frøplanten til olie har jo finere olie.

Wikipedia skriver
Ramsløg (Allium ursinum) kaldes også skovens hvidløg og er en staude med en opret vækst. Stænglen er trekantet og hårløs. Den bærer to-tre langstilkede blade. Bladene er smalt elliptiske og buenervet med hel rand. Oversiden er græsgrøn, mens undersiden er lidt lysere. Blomstringen sker i maj-juni, hvor blomsterne sidder samlet i endestillede, kugleformede stande. Standen er beskyttet af 2 højblade, der hurtigt tabes. Hver blomst har 6 rent hvide blosterblade, som er stjerneformet udbredt. Frugterne er kapsler med mange sorte frø, og ved modning falder blomsterstænglen sammen, så frugtstanden ligger på jorden.  Ikke-synlige træk .  Rodnettet består af det slanke løg, som bærer den velkendte, trævlede masse af rødder.

Alle dele af planten lugter kraftigt af hvidløg, og ramsløg indeholder ligesom hvidløg stofferne alliin og allicin, der virker antibiotisk og styrker immunforsvaret.

Højde x bredde  0,30 x 0,20 m (30 x 20 cm/år)

Anvendelse

Anvendelse af ramsløg er set så tidligt som i et aftryk af et blad fra Barkær på Djursland, en af Danmarks ældste bopladser fra bondestenalder, mesolitikum. Bladene kan anvendes som krydderi som Hvidløg, Kina-Løg eller Forårsløg og alle dele af planten kan tilberedes til salater, supper, brød, pasta, osv.[1][2][3]

Forfatter: Hanne

Jeg er en erfaren kvinde på 71 år, som har været alternativ behandler i 30 år. Jeg er uddannet Healer, Healings-massør, Medicinsk Astrolog, Herbalist og er under uddannelse til Akupunktør. Jeg føler mig i harmoni med Skabelsen, når en klient finder ind til sin egen kraft og styrke i sit hjerte. Jeg er uendelig glad for naturen, befinder mig godt blandt planter, især lægeplanter og krydderurter. Jeg dyrker til selvforsyning efter bedste evne ud fra Permakultur principper.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s