Strandtur på fejø 28.08

På slutningen af sommeren kan man stadig finde helbredende planter i naturen.

Den katost vi finder vildvoksende, Malva sylvestris, har været brugt til lungelidelser. Det er god i te. Ved siden af står brændenælde også fin i te. Glem ikke den. Det er den planter, som er rigest på vitaminer og mineraler. Pluk brændenælde før den går i blomst.

Jeg ved ikke hvilke hybenrose dette er. Men hvor den lyser op! Den som bliver brugt i kosttilskuddet hybenpulver hedder Rosa canina.

Gråbynke en invasiv plante, som holder af forsuring af miljøet, blev tidligere brugt som kvindeurt og havde bla. ry for at være fordøjelsesfremmende og nervestyrkende. Man brugte overjordiske dele.

Røllike havde ry for at være en tusindkunster. Den er en fin teurt . Den var især kendt som en forkølelsesurt og til det vi nu kalder PMS.

Hyben fra rynket rose er rigtig gode til at lave marmelade af. Ønsker man mange C vitaminer er den rrose som kaldes Rosa canina langt bedre.


Her kommer et pragteksemplar af mælkebøtte. Drik bladene som te om morgenen evt.
sammen med lidt mynte eller citronmelisse.

Et pragteksemplar af hvidtjørn. Husk at plukke blomster og blade i foråret til en frisk og velsmagende kop te. Hvidtjørn havde ry for at styrke hjertet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s