Besøgsaften i august

Onsdag aften sidst i august 2012 var vi så heldige at have Zontas Kvindenetværk på besøg. Vi fortalte om arbejdet, som det er lige nu, og om planerne henimod at kunne åbne officielt til august 2013 – samt om hele formålet med og perspektivet i at etablere Den Helbredende Have på Fejø.

Kvinderne var udelt begejstrede for den urtete, som vi serverede, samt for den brændenælde-tangpesto, som vi også havde fremstillet en lille portion af i dagens anledning, så man kunne smage et af havens kommende produkter.

Opskrifter:

Urteteen: Salvie, pebermynte, citronmelisse, stevia og mælkebøtte. Mindre af steviaen, men ellers cirka lige meget af hver urt. Trækketid mindst 7 minutter.

Brændenælde-tang pestoen
30 friske topskud af brændenælder køres i en food-processor med en teske tørret tang (det er også fint at bløde tangen op, hvis man har tid; den tørrede tang skal være ret pulveriseret, men der findes allerede nu mange forskellige tangprodukter på markedet, som er velegnede, hvis man da ikke ligefrem selv har været ude at høste), en spsk tamari (soya), 2 spsk vineddike, 2 spsk æblemost (vi anbefaler dén fra Kernegården), en lille dusk spansk kørvel, 2 spsk græskarkerner, 1 spsk rapsoilie, 1 spsk rosiner, salt.
“Hemmeligheden” er tilsmagningen, der skal være noget sødt, salt, surt, bittert og evt også stærkt (jeg putter tit chili eller peberrod eller hvidløg i mine pestoer, men altså ikke i denne) – samt at der er meget lidt olie i den.
Prøv dig frem, kun fantasien sætter grænser med hensyn til hvilke krydderier, du kan komme i sammen med brændenælden og tangen, jeg har prøvet både med persille, basilikum, merian, oregano og kvan – det er altsammen blevet godt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s