HAVEN i regnvejr

regnvejr_i_haven_1

Det regner. Jorden elsker vandet. Planterne elsker vandet. Regnorme og andre nyttedyr elsker vandet. Regnen. Vandet. Det livgivende.

Her er det den blomstrende, hvide, akeleje. Smuk som en fe står hun dér, med dråberne dryppende fra de sarte kronblade. Akelejen står i dét, der bliver til giftbedet, for en akeleje er giftig.

regnvejr_i_haven_2

Her den armenske storkenæb. Trives fint i den tunge lerjord, som er dækket af halm for at holde på fugten og for at undgå meget lugearbejde. Når og hvis lerjorden tørrer ud er den nærmest cementhård, så det gælder om at holde på fugten. Regnvejr er skønt.

regnvejr_i_haven_3

I dét, der bliver “gæsternes pluk selv bed” står en vild og voldsom salvie, der fandt sin plads i bedet allerede, da bedet blev etableret. Et godt rodnet sørger for dens vækst og snarlige blomstring. Netop udplantede timian og tagetes har det mere vanskeligt, så er det godt med regn og en dejlig dyne af frisk afklip fra græsgangene og samlingspladsen.

regnvejr_i_haven_4

I det hele taget et bedene så småt ved at grønnes, planter dukker op flere og flere steder i halmen, der har gjort sit arbejde godt ved at udsulte alle græsserne og skabe et skønt, sort humuslag på 1 – 2 millimeter. I årene der kommer vil havens frugtbare humuslagt blive opbygget og udbygget ved regnormenes hjælp, masser ag græsafklip, halm og kompost. En varig frugtbarhed med stor artsrigdom skabes, som vil kræve relativt lidt vedligehold.

regnvejr_i_haven_5

“Arbejdet” i haven er livgivende og lærerigt. Og friviiligt. Her engelske Lou, der tager sig en tørn ved computeren efter veludført regnvejrsdåd med at plante planter ud og flette klatrestativer til humle og ærteblomst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s