Skt. Hansurt med mere

skt_hansurt_1

Peter White skal have plads til strandkål. Ergo flyttede vi ikke mindre end 75 Skt Hansurt i dag – det er blæst op, så de står og hænger noget med bladene.

skt_hansurt_2

Lækkerierne i tepausen var udsøgte – men vi måtte også blive ved næsten en hel time ud over “det vi plejer”, nemlig 8.30 – 12.30, for at alle skt. hansurterne kunne få muld om rod.

skt_hansurt_3

I går slog vi med le og plantede alle planterne ud fra den skønne tur til Henrik Harpestrengs Have i torsdags.

skt_hansurt_4

Ja, og lavede de første eddikeforsøg – skønne helbredende urter i den lækreste æblecidereddike fra Voelkel. Der kommer flere……

skt_hansurt_5Desværre havde jeg ikke camera med i Henrik Harpestrengs have, men her er et foto af alle de skønne planter, som vi fik forærende i bagagerummet straks ved hjemkomsten til Den Helbredende Have på Fejø. Der er ramsløg, marietidsel, bulmeurt, vilde løg, klinte, hamp, natskygge og mjødurt. Desuden såede vi frø af klinte, hamp, masser af valmuer og….. tænk, jeg husker ikke navnene på de sidste frø, men de er mærket af ude i bedene – også frø, som vi fik forærende fra Henrik Harpestreng Haven. Dejligt, tusind tak for dét.

skt_hansurt_6

Når solen skinner er det ganske paradisisk at gå derude og plante, så, luge, anlægge stier, fylde op i kvashegnet – og, ja, alle de mange, mange opgaver som hverdagen i anlægget af en Helbredende Have byder på. Der er nu sået/tilplantet i 75% af bedene og der er anlagt 19 stier (der mangler 5). Tilplantningen er ikke alle steder den blivende tilplantning, idet vi mangler at indkøbe ganske mange planter – og det kommer til at ske over nogen år.

Jorden er perfekt at arbejde i, der kommer meget lidt ukrudt efter pap-halm-plastildækket og når vi hele tiden laver jorddækning holder fugtigheden pænt, så vi behøver at vande minimalt.

2 kommentarer til “Skt. Hansurt med mere”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s