Læringsnetværk

updated-logoDen Helbredende Have på Fejø er en del af omstillingsbevægelsen, det vil sige at vi er en gruppe mennesker som forsøger at blive “resiliente”, dvs. modstandsdygtige på en socialt såvel økonomisk og miljømæssig bæredygtig måde, over for en fremtid hvor vi kan forvente stigende oliepriser og dermed en grundlæggende anderledes financiering af vores samfund end vi kender til i dag.

For at vi kan være modstandsdygtige med hensyn til forebyggelse af sygdomme og til selv at kunne kurere “hverdagslidelser” kræver det at vi genlærer os viden om helbredende planter som var almen viden indtil for et par generationer siden. Desuden tilegener os viden, som nyere forskning lader os få del i.

Til dette formål etablerer Den Helbredende Have på Fejø et såkaldt “læringsnetværk” og en “fælles læringsvej”. Lige nu er der 6 personer som ønsker at deltage og vi kan godt være flere.

Hvad går det ud på?

Det  handler om at tilegne sig viden om disse mange planter.

  • Hvordan dyrkes de og hvordan trives de bedst.
  • Hvad er deres medicinske virkning?
  • Hvordan bruges planten, hvilke dele, hvornår høstes den, hvordan opbevares den, tørret, som tinktur eller hvad. Den slags.
  • Hvilke erfaringer gør vi os med at bruge planten
  • Holde et weekend seminar en gang om året for at have muligheden for også at ses “in real life”.
  • Tage det stille og roligt, arbejde med en lang tidshorisont. Der er mange planter!!
  • Det ville være smart for Den Helbredende Have på Fejø optegnede den viden på hjemmesiden efterhånden som vi finder ud af det. Altså at den viden vi får giver vi til Haven…….
  • Måske andre ting, vi må udvikle formen i fælesskab efterhånden

Koster det noget?

Nej, men diverse eventuelle udgifter må du være indstillet på selv at dække og du må være indstillet på at deltage aktivt i et eller andet ikke-defineret omfang. Men det er ikke som en gruppe på Facebook, hvor man kan forholde sig helt passivt, bare se til og lade sig inspirere – det er tænkt som et aktivt læringsnetværk.

Hvordan kommer man med?

Send en mail til anne(at)helbredendehave.dk med navn, adresse og tlf nummer. Du bliver føjet på en mailingliste via googlegroups og du får kendskab til de andre medlemmer ligesom de får kendskab til dig.

Tekst: Anne Moloney

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s