Hildegard af Bingen Haven

blog of The Healing Garden on Fejø

Kamille, matricaria recutita

2 kommentarer

Kamille, matricaria recutita

kamille

Kamillen blomstrer fint og blomsterne er nu den 5. juli høstet for første gang og lagt til tørring. Der skal høstes til vinterens husapotek og der skal høstes til at så nye kamilleblomster i foråret. Kamillen er 1-årig, så den skal hvert år genetableres – måske gør den det helt af sig selv, men for en sikkerheds skyld sørger vi for at der er frø.

Fra wikipedia har jeg sakset følgende:

Arten bruges i form af et vandigt udtræk fra de tørrede blomster som en let og mild form for desinfektionsmiddel til betændelser i øjne, på hud og i mund. Desuden bruges de tørrede blomster som inhalation ved svær hoste og åndedrætsbesvær. Endelig bruger mange kamillete som en mild sovemedicin. Det her nævnte skal tages som en oplysning om, hvad folk gør, men ikke som anbefaling af en medicin.

Planten indeholder 0,3-1,5 % æteriske olier, der er sammensat af α-bisabolol (5–70 %), bisabololoxiderne A, B og C (henholdsvis 5–60, 5–60 og 0–8 %), β-farnesen (7–45 %), cis-og trans-dicycloæter (2–30%), sammen med guaian-derivaterne spathulenol (ca. 1 %) og chamaviolin.

Tekste: Anne Moloney

Reklamer

Forfatter: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

2 thoughts on “Kamille, matricaria recutita

  1. Pingback: Køb en plante | Den Helbredende Have på Fejø

  2. Pingback: Høst og eksperimenter | Den Helbredende Have på Fejø

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s