Kamille, matricaria recutita

Kamille, matricaria recutita

kamille

Kamillen blomstrer fint og blomsterne er nu den 5. juli høstet for første gang og lagt til tørring. Der skal høstes til vinterens husapotek og der skal høstes til at så nye kamilleblomster i foråret. Kamillen er 1-årig, så den skal hvert år genetableres – måske gør den det helt af sig selv, men for en sikkerheds skyld sørger vi for at der er frø.

Fra wikipedia har jeg sakset følgende:

Arten bruges i form af et vandigt udtræk fra de tørrede blomster som en let og mild form for desinfektionsmiddel til betændelser i øjne, på hud og i mund. Desuden bruges de tørrede blomster som inhalation ved svær hoste og åndedrætsbesvær. Endelig bruger mange kamillete som en mild sovemedicin. Det her nævnte skal tages som en oplysning om, hvad folk gør, men ikke som anbefaling af en medicin.

Planten indeholder 0,3-1,5 % æteriske olier, der er sammensat af α-bisabolol (5–70 %), bisabololoxiderne A, B og C (henholdsvis 5–60, 5–60 og 0–8 %), β-farnesen (7–45 %), cis-og trans-dicycloæter (2–30%), sammen med guaian-derivaterne spathulenol (ca. 1 %) og chamaviolin.

Tekste: Anne Moloney

2 thoughts on “Kamille, matricaria recutita

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s