Hildegard af Bingen Haven

blog of The Healing Garden on Fejø

Citronbasilikum på vej til Torvehallerne

Skriv en kommentar

a2

 

Citronbasilikum er blevet flot i år, den kan godt lide varmen. Prikling, potning og ompotning – der er meget håndarbejde forbundet med at fremstille en smuk en-årig plante.

Nu er der minsandten 8 citronbasilikum på vej til København til Torvehallerne, hvor de skal sælges i “Grøn Omegn” (eller se Grøn Omegn på Facebook her). At tænke sig, hvad de citronbasilikum kommer til at opleve.

Her er hvad Ane Mette Olesen – som i parentes bemærket kommer og holder et spændende debatoplæg til vores officielle åbning den 17. august – skriver på Havenyt.dk:

Citron basilikum, Ocimum. basilicum var. citriodorum. Denne basilikum stammer fra Indonesien, hvor den kaldes for »Kemangie«. Den får grønne stængler, og bladene dufter kraftigt af citron, så den kan altså også bruges til citronte. Den er nem at tørre, og der kan jævnligt nippes blade af planten. Hvis den klippes til, vil den fremstå som en kompakt og busket plante. Den er fin at bruge i iste og som pynt på bagværk.

Tekst og foto: Anne Moloney

Reklamer

Forfatter: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s