Kursus med William Houmann om plantekendskab

William Houmann fra Nyord har indvilliget i at komme til Fejø og holde kursus for os i Den Helbredende Have på Fejø. William har haft en aktiv interesse for planter hele sit liv, har et stort kendskab til planternes indholdsstoffer, virkemåde og praktiske anvendelse. William er kemiker. William fremstiller cremer og salver, sæber, shampo´er og sennep med mere – og har for nylig medvirket til at en reliktplanteforening har set dagens lys på Nyord, Møn og omegn.

Dato: 10. maj 2014 og 20. september 2014

Tid: Begge dage kl 13 – 17

Sted: Den Helbredende Have på Fejø, Storemosevej 32 (samt lidt lånefaciliteter på Fejø Retreat, også Storemosevej 32, Fejø)

Indhold: Grundlæggende plantekendskab inden for helbredende planter. Giftige og spiselige planter. Hvilke indholdsstoffer taler vi om? Hvordan anvendes planterne – rødder, blade, blomster, frugt og frø?  Hvordan indsamles og tørres?

På første delkursus den 10 maj er fokus på indsamling og tørring. Kursisterne samler videre hen over sommeren, såldes at der på andet delkursus i september er en sand syndflod af tørrede planter, som vi kan gøre alt muligt med – dekokter, infus, tinkturer, cremer og salver med mere.

HUSK også at samle syltetøjsglas og lignende til at opbevare planterne i. Før du har set dig om har du dit helt eget lille husapotek!

Pris pr. person: Prisen inkluderer kursus og kursusmaterialer, bl. a. udleveres en lille receptbog, te og kaffe, i alt pr.person for begge delkurser kr. 600,-

Kurset gennemføres i regi af Fejø Aftenskole ved mindst 8 tilmeldte.

Tilmelding til Anne Moloney, formand for bestyrelsen og ejer af Fejø Retreat på mail anne(at)helbredendehave.dk. Eventuelt pr telefon 60834944. Når du har tilmeldt dig modtager du kontonummer til indbetaling. Når vi har registreret din indbetaling er din plads endeligt reserveret.

Arrangør: Fejø Retreat

Ret til ændringer forbeholdes. Sidst opdateret 09.04.2014

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s