Workshop med Ria Maté om nærende brug af urter i hverdagen

Ria Maté fra Herbal Salvation står for denne skønne workshop.

Ria er uddannet Phytoterapeut og sygeplejerske, og har blandt andet  studeret med Susun Weed i Catskill Mountains NY. Hun har stiftet Herbal Salvation, hvor hun fremstiller salver af håndplukkede vilde urter, samt økologisk kropspleje, og underviser i naturkosmetik, specielt anvendelsen af honning i salver med mere, blandt andet i samarbejde med Bybi København.
Dato: Lørdag den 6. september
Tid: Kl. 10 – 16
Sted: Den Helbredende Have på Fejø samt på Fejø Retreat

IndholdEn praktisk workshop med fokus på anvendelsen af nærende urter i hverdagen.
Vi gennemgår forskellen på at anvende urter som ekstrakt/tinktur, og som nærende infusion (stærke vandudtræk af nærende urter). Udover mængden vi kan indtage, er forskellene mange.
Vi taler om, hvilke  urter man kan anvende som stærkt vandudtræk, og supplere sin kost med dette dagligt. Der vil helt sikkert være et par urter vi kender fra ukrudtsbedet i haven.

riamate2På denne måde bliver urter ikke til naturmedicin, men en naturlig del af den daglige kost.
Vi laver det sammen, smager på det, dufter, og taler om hvilke vitaminer, mineraler mm. der udtrækkes, samt virkningerne heraf.
Udtrækkene kan anvendes indvortes samt udvortes. De er lette at lave, temmelig billige, og virker, langsomt men sikkert.

Herudover vil vi fremstille et par langtidsholdbare urtemedicinske honninger, der fremstilles af rå, lokal honning, blandet med forskellige tørre urter. De smager godt, og kan spises på brød, drikkes i lun mælk, og måske endda som ansigtsmaske!  Det bliver sødt, sundt og godt!

Ria vil også meget gerne fortælle om principperne for at lave nærende urte-eddikker, dvs eddikker hvor vi anvender næringsrige urter til en eddikke frem for aromatiske. Vi kan måske nå at lave en enkelt nærende eddikke med en lokal ”ukrudsplante”. Fordelene ved disse eddikker er mange, igen et produkt der er fantastisk til at spise og drikke, men samtidig kan anvendes udvortes til fx hår-tonic.

Vi holder en middagspause undervejs, med tid til at se sig lidt omkring på øen, og spise lidt mad, så husk en madpakke.

Der er mulighed for indkvartering på det dejlige Fejø Retreat, hvis du kommer langvejs fra.
HUSK også at samle syltetøjsglas og lignende så du kan få dine produkter med hjem!

Pris pr. person: Prisen inkluderer kursus og kursusmaterialer, urter og honning, urtete og evt. kaffe, i alt pr.person  kr. 650,-
Tilmelding til Anne Moloney, formand for bestyrelsen og ejer af Fejø Retreat på mail anne(at)helbredendehave.dk. Eventuelt pr telefon 60834944. Efter tilmelding får du tilsendt kontonummer til indbetaling. Når din indbetaling er registreret er din plads endelig reserveret.
Tilmeldingsfrist søndag den 31. august.

Arrangør: Fejø Retreat ved Anne Moloney

Riamate1

Ret til ændringer forbeholdes. Opdateret: 08.12.2013

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s