Plantekendskab med William Houmann

Lørdag den 10. maj havde vi vores første kursus i plantekendskab med William Houman fra Nyord. Næste kursus er den 20. september 2014.

kursus_WH_1 kursus_WH_2 kursus_WH_3 kursus_WH_4 kursus_WH_5 kursus_WH_6 kursus_WH_7 kursus_WH_8 kursus_WH_9 kursus_WH_10 kursus_WH_11 kursus_WH_12 kursus_WH_13

Vi samledes i havestuen på Fejø Retreat mens William gennemgik den mere teoretiske del af plantesamlingens univers.

Der er så mange dele af planten, man kan bruge. Rødder, bark, blade, blomster, frugter, frø. Ved nogle planter er det alle dele man anvender, ved andre planter er det kun een eller to af delene. Indsamlingstidspunkterne er forskellige, det giver sig selv – men høst af rødder starter i det tidligere forår inden planten har brugt sine næringsstoffer til den ny plante.

Og der er så mange måder, man kan udvinde indholdsstofferne på.

Systematik er væsentlig, altid skrive palntens navn og indsamlingsdato. Nye planter samles hvert år, det gamle som man ikke fik brugt smides ud. Arbejdet med planterne og udviklingen af ens eget lille husapotek er en organisk proces, man slipper det ikke.

Bruge alle sanser, se, lugte, føle, smage, mærke.

Tak til William Houmann for denne skønne dag og til alle deltagerne. Vi glæder os allerede til 20 september – hvor vi forhåbentlig har en masse tørrede planter, tinkturer og olier og nyhøstede erfaringer.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s