Granskud

granskud

 

I maj måned er det tid at plukke de fine granskud. De kan nydes friske i salatskålen eller du kan brygge en kop te.

Der er mange muligheder for at konservere, som sødt sylt, sirup, i eddike, vi eller olie.

Ekstrakter af gran anvendes i Tyskland som middel i hostesaft. Der er endvidere dokumenteret virkning over for forkølelese, influenza, betændelse i svælget, gigt og nervebetændelse. De æteriske olier har virkning over for astma, bronchitis og andre luftvejslidelser. Kilde: Træer til plantemedicin, Flemming Tommerup, Herbadania 1998, se: http://www.sns.dk/udgivelser/pdf/plantemedicin.pdf.

Oploadet 17.05.2014, Anne Moloney

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: