Kirsebær

kirsebaer

Kirsebær, Prunus avium og prunus cerasifera

I følge “Medical Medium” ved Anthony William (www.medicalmedium.com) har kirsebær en lang række sundhedsfremmende indholdsstoffer. Min oversættelse:

Kirsebær indeholder vitamin A, C og E samt mineralerne jern, kobber, zink, kalium og mangan. De høje niveauer af anthocyaniner og antioxidanter findes i kirsebær gør dem en fremragende mad til at hjælpe kroppen i kampen mod neurologiske sygdomme, diabetes og forskellige kræftformer (bryst, lunge, tyktarm og mavekræft. Kirsebær indeholder også potente anti-inflammatoriske egenskaber og er især til gavn for dem, der lider med kroniske smerter, fibromyalgi, frossen skulder, gigt, kronisk træthedssyndrom, lupus og sportsskader.

Kirsebær er en velkendt “brain food” og kan bidrage til at styrke den kognitive funktion ved at bidrage til at forbedre hukommelsen, fokus og koncentration.

De er også en fantastisk mad til hjerte-kar-sundhed og kan medvirke til at reducere risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og hjerteanfald.

Kirsebær er en glimrende kilde til melatonin, som virker beroligende på nervesystemet, reducerer irritabilitet, lindrer neuroser, letter hovedpine og fremmer en god  nattesøvn.

Denne beroligende effekt på hjernens neuroner gør den til vigtig mad for dem, der lider af søvnløshed eller for dem, der har høj angst og stress i deres liv. Kirsebær er rige på fibre og er et naturligt middel mod forstoppelse.

I sæsonen er friske kirsebær er en hurtig sød snack, der nemt kan spises på farten. Frosne kirsebær er også et godt alternativ, der kan føjes til smoothies til en ernæringsmæssig løft. Frosne bananer og frosne kirsebær kan blandes sammen i en foodprocessor til en lækker mælkefri og fedtfri is.  Ren kirsebærsaft er også en mulighed uden for kirsebærsæsonen.

Tekst og foto: Anne Moloney, sidst redigeret 11.07.2014

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s