Lækker fed creme med morgenfrue og mandelolie

creme

For 14 dage siden plukkede jeg morgenfrueblomster og lagde de smukke gule og orange kronblade til udtræk i mandelolie.

Der blev 2,6 dl olie, da det var passeret gennem et bomuldsklæde.

50 gr bivoks fra Peter White, Fejø, blev tilsat og blandingen nænsomt opvarmet, til biviksen var smetet. Derpå blev der rørt i ca 30 minutter.

Cremen er fed og lækker og absorberes fint af huden. Der er ikke tilsat konserveringsmiddel eller andet – jo 5  dråber æterisk olie af henholdsvis bergamot og ylang ylang.

Huden er kroppens største organ, vejer 20 kg på et voksent menneske. Huden absorberer og udskiller – derfor er det ikke ligemeget, hvad du smører på din hud.

Mandelolie er kendt som skønhedsmiddel siden faraonernes tid i Det Gamle Ægypten. Det er en let olie med en let såhelende effekt. Morgenfruen er antceptisk og sårhelende – eller rettere, det ved vi ikke, men det fremgår af diverse urtebøger af forskellige forfattere, som vi har konsulteret og det er ret enslydende.

Nu mangler vi bare at udvikle en etikette.

 

8 thoughts on “Lækker fed creme med morgenfrue og mandelolie

  1. Hej Anne! Jeg vil så gerne vide hvordan du renser den rå bivoks? Har selv lige fået fat i rå voks, hvor der stadig er en smule honning tilbage. Umiddelbart tænker jeg at honningen, nu der er så lidt, kun vil være gavnligt i en creme, men når du skriver du renser voksen, så bliver jeg lidt i tvivl 😉 Vh Charlotte

    1. Hej Charlotte, tak for dit spørgsmål. Jeg er sikker på at der er spor af honning i det som jeg kalder den rensede voks. Det “afskrab” som jeg får fra mine biavler venner, det er fyldt med honning, jeg vil tror 75% er honning. Jeg lader så meget honnong købe af som muligt. Så varmer jeg i vandbad honning og voks indtil voksen er smeltet. Når det er koldt, ligger voksen ovenpå. Jeg tager voksen af, skyller det meste af honningen af, varmer voksen alene i en skål i vandbad, og det er her, der udfældes en del urenheder og måske enkelte bier/andre insekter. Når jeg hælder voksen af i et fad for at størkne, så ligger urenhederne tilbage i bunden af afsmletningsskålen. Jeg elsker denne proces, hele huset dufter af honning og voks. Selve cremen er også mere honning/voks duftende end før i tiden hvor jeg brugte de købte plader. Men jeg er sikker på at der sker ikke spor ved at du bruger voksen som den er, med det honning, der nu måtte sidde til rest. God fornøjelse!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s