En helt almindelig mandag formiddag i Haven for wwoof´erne

Hvad laver I, når I wwoof´er i Haven? For I arbejder jo ikke?

Næh, wwoof´ere er på kulturudvekslingsbesøg. Hos os, i Den Helbredende Have på Fejø og Fejø Retreat, beder vi om at wwoof´erne er mindst 3 uger, det giver mere kontinuitet og mere forståelse af, hvad det er vi forsøger at bygge op.

I denne periode er her Hector fra Spanien, Julie fra Frankring, Jacob fra Danmark og Lou fra England, Lou er eftersommeresn og efterårets frivillige haveleder.

Mælkebøtter har vi mange af  og nu lærer vi mere og mere om hvor super gode de er for den menneskelige organisme, både forebyggende og decideret helbredende. Ikke mindst rødderne er fantastiske, og af de forrige wwoof´ere lærte vi at rense, snitte og riste rødderne, så man kan brygge den skønneste “kaffe”. OK, det ligner nok mest opvaskevand og smagen er meget langt fra kaffe, men denne “te”, som jeg så hellere vil kalde det, har en skøn, bitter smag.

Så nu er vi begyndt på, når vi renser et stykke jord for mælkebøtter, at tage rødderne fra og ordne dem, det er Hektor i færd med her.

mandag_1

Så skal vi have flyttet en lille redskabshytte. Først rydde op og gøre klar, der hvor den skal stå og SÅ nivellere med waterpas og fliser, det gjorde Julie og Elvira. Stolte som paver var de til og med, det havde de da ikke prøvet før.mandag_2

I selvforsyningskøkkenhaven er der altid noget at se til og vi lærer stille og roligt at arbejde med den frodige, men stive lerjord. Her er det stauderugen, som er blevet høstet og tærsket, som skal sås i den bløde muld, blød og lækker er den nu, hvor det har regnet, men den tørrer op og er hård som sten, hvis ikke man sørger for god jorddækning. Det er Jacob, der sår for dét. Humuslaget opbygges stille og roligt.mandag_3 mandag_4 mandag_5

Og så er der de flotte udhængsskabe, som skal give information om Haven ude ved vejen. De laves af gamle vinduer – til selve stativet har vi måttet købe træ. Vi vil ikke have det trykimprægnerede, så vi må give træet linoliebaseret træbeskyttelse inden vi sætter det op. Når alle stykker træ er ordnet skal der lige renses pensler, det er Lis, der sørger for dét.

mandag_6

mandag_7

Vi wwoof´er hver dag fra 8.30 – 12.30. Vi øver os i de forskellige aktiviteter mens hjertet synger. Gode dage med god energi.

Tekst og foto: Anne Moloney, sidst ændret den 18.08.2014

One thought on “En helt almindelig mandag formiddag i Haven for wwoof´erne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s