Mini workshop om fermentering mandag den 6. oktober kl 19.

IMG_0809På denne lille workshop vil Rune Dahlgren introducere os til fermentering og enkel fremstilling af surkål, måske bedre kendt under betegnelsen sauerkraut. (Billedet er fra et lille, særdeles vellykket forsøg med fermentering af hvidkål i 2013)

Først et kort oplæg om hvad fermentering er, hvordan det er blevet brugt, hvilke gavnlige nyttefunktioner det kan have for os i vores daglige kost.

Dernæst fremstiller vi en stor, fælles krukke med surkål. Udover økologisk hvidkål og andre grøntsager tilsætter vi urter fra Den Helbredende Have på Fejø, dels for smagens skyld, men også for at afprøve nye måder hvorpå vi kan indtage de gode, sundhedsfremmende urter.

Efter ca 14 dage kan man hente surkål i mindre glas til eget forbrug.

Medbring forklæde, en god skarp kniv og et skærebræt!

Deltagelse er gratis, tilmelding påkrævet, max 6 deltagere. Enten sms til 60834944 eller på mail moloney@fejoe.dk

Sauerkraut er traditionelt blevet lavet af primært hvidkål, salt og meget ofte krydret med kommen frø, (caraway) og enebær (juniper berries), men traditionerne er lidt forskellige afhængig af steder i verden (mest Europa); et sted i Polen tilføjer alle maste kartofler til surkålen og andre steder lidt frisk frugt, men man tager det med man har; man kan sagtens bruge ingredienser som afviger fra den traditionelle sauerkraut, hvis man vil, eller man kan prøve at efterligne den traditionelle sauerkraut, med fx gulerødder, rødbeder, mange andre former for kål og blade. Urter og grøntsager er potentielle gode råvarer for ens eget surkålsinspirerede produkt, hvor man selv kan eksperimentere sig frem til den smag og de sundhedsfremmende egenskaber man ønsker i sit ferment.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s