Havens åbningsdag for sæson 2015, vores 3. år

Plænen er slået, og nu kan I bare komme an!

havensaabning1

Vi indleder med et frit oversat citat af Gabrielle Roth: ” I mange traditionelle samfund vil den medicinkyndige spørge om eet af fire spørgsmål – hvis du henvender dig med hjertesmerte, manglende lyst på livet eller depression – : Hvornår holdt du op med at danse? Hvornår holdt du op med at synge? Hvornår holdt du op med at blive fanget af historier, som du fik fortalt? Hvornår holdt du op med at finde behag i stilhedens sødme?”

Vi åbner Haven i Gabrielle Roths ånd med at synge og danse, fortælle historier – og også være stille sammen.

Vi åbner kl 11 og lukker igen kl 14.

11.15 er der guidet tur rundt i Haven, Havens fortælling på denne dag, den 3. maj 2015, er en fortælling om jorden og mulden hvorfra al frugtbarhed stammer. Vi hører hvad regnormene og andet kryb fortæller fra de øverste jordlag- måske kan vi også ane, hvad alle svampesporerne fortæller. Hvis vi kan være stille nok!

Urteteer skal der ikke mangle og hvis nogen har bagt en rabarbertærte kan du også smage dén.

Haven producerer planter i overskud nu, så der er foræring af skt. hansurt – en glimrende flerårig spiselig plante -, rodfennikel – også flerårig – , og purløg, den kender vi nok alle. Men hvad måske de færreste ved er at løgplanters svovlindhold er godt til forebyggelse af bl. a. kræft.

havensaabning2

Tempeltræet, som stod så smukt i midten, blev bolig for en markmus. Ja, selv markmus lader sig betage af ginko biloba, det er da et forførende navn! Men markmusens vinterhule blev tempeltræets endeligt. Så vi pillede pilebænken fra hinanden og lader alle skovjordbærrene brede sig ud fra Havns centrum i al deres frodighed.

havensaabning3 havensaabning4

Astrid gør klar i den lille informationshytte – der skal nok komme masser af spændende historier i løbet af sæsonen i tillæg til de, der allerede er sat op.

havensaabning5

Tekst og foto: Anne Moloney, uploadet 02.05.2015

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s