bede med 1-årige planter tilsået

1_aarig_bed

Sidste år havde vi store udfordringer med de 1-årige og til dels 2-årige planter vi såede. Det er nemmere med de flerårige, stauderne og buskene. De etablerer sig og kommer igen år efter år.

I den stive lerjord, som vi har at gøre med i Den Helbredende Have på Fejø, sker der det, at når solen og varmen kommer, så lukker jorden sig og den bliver hård som cement. Næsten, men meget, meget hård. De spæde nyligt fremspirede planter bliver kvalt. Derfor enedes Jacob – friviilig haveleder i første halvår 2014 – og jeg om at to af midterbedene skal være de permanente såbede fremover. Eller i hvert fald, at det ville vi forsøge, hvilket vi så forsøger i år.

Sarah og jeg har etableret 4 nøglehuller, dvs en kort sti og en lille platform, således at alle steder i bedene kan nås uden at vi behøver at træde direkte i bedet. Jorden bliver meget blød på denne måde og med årene mere porød og planternes rødder trænger dybt ned i jorden og søger den næring de behøver. Jorddækningen mellem rækkerne hindrer udtørring og sikrer mikroorganismernes liv mod tørke.

Og så har vi sået mange, mange planter!!

One thought on “bede med 1-årige planter tilsået”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s