Dagens pesto, en opskrift

pestoopskriftHver dag fremstiller vi en pesto. Okay, ret skal være ret, næsten hver dag. Vi derfor samlet mange erfaringer om hvilke planter ,man kan benytte på hvilke årstider. Og vi har samlet de planter, som er velegnede til pesto i eet bed, nemlig tapasbedet.

Det man gør, er at man går ud og samler et par håndfulde planter. Eller tre.

Man sørger for at der er en god “bund” af planter, som ikke er alt for stærkt smagende, i vinterhalvåret er det ofte grønkål. Til turismens dag på Fejø var det Skt. Hansurt, vejbred, lægestokrose, havesyre og brændenælde.

Derpå sørger man for at samle urter, som er fykdt med æteriske olier, dvs. de er stærks smagende, måske 2 – 4 stks af dem. Kinesisk purløg, timian og pebermynte.

Ned i foodprocessoren med dem. Et par spiseskefulde græskarkerner (andre nødder kan benyttes, ligesom man kan have ristet nødderne), et par spiseskefulde surt, i dette tilfælde den dejlige æblecidereddike fra Kernegåden, 1 tsk salt, og til sidst lidt sødt, i dette tilfælde et par spsk rosiner.

Og så kører det et minuts tid, måske skal konsistensen justeres med fx. æblemost, urtete eller i dette tilfælde rismælk. Man kan bruge alt mulig væske.

Man smager til. Er det blevet for surt, for salt eller for sødt, ja, så er det bare ærgerligt og man må prøve igen. Men ellers er det nemt at tilsætte lidt mere af det ene eller det andet, nogen foretrækker det mere sødt, salt eller surt, smag og behag er forskellig.

Og så er det mineraler og sporstoffer boostet direkte ind i kroppen, cellerne elsker det!! Sundhedsfremme, nemt og hverdagsenkelt.

annelaverpesto

 

3 thoughts on “Dagens pesto, en opskrift

  1. Tak, Anne. Det lyder bestemt som en lækker pesto. Jeg har lige lavet en portion brændenældepesto, mens jeg mindedes min tid på Fejø 🙂 håber I har det godt. Knus fra Mette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s