connect and reconnect with nature

blog of The Healing Garden on Fejø

Pesto, nem og velsmagende

Skriv en kommentar

Mød os på Køge Torv fredag den 26. august kl 15 – 19 ved Det Grønne Hus i Køges event – her kan du også smage vores velsmagende og sundhedsfremmende pesto.

Pesto opskrift

En velsmagende og sundhedsfremmende pesto fremstiller du på basis af
1: urter som ikke er så stærkt smagende
2: Urter som er stærkt smagende
3: Sødt, salt, bittert, surt
4: Nødder eller frø/noget olieholdigt, der holder sammen på konsistensen
5: Væske

 

1: For eksempel grønkål, squash, vejbred, brændenælde, spinat, Skt. Hansurt- disse urter udgør ca 75% af dem samlede plantemængde

2: timian, pebermynte, sar/bønneurt, citronmelisse, mælkebøtte, røllike – i alt max 25 % af den samlede plantemængde

3: salt, noget sødt (fx. honning, rosiner), noget surt (fx. eddike, rabarber, stikkelsbær, citron), det bitre kommer fra urterne!!

4: Græskarkerner, hasselnødder, mandler, sesamfrø, valnødder – der er mange muligheder

5: Væsken kan være æblemost, anden saft, urtete, rismælk eller lignende

Man kan også tilføje ost, youghurt, olie, sennep – men det kan sagtens laves uden.

Holdbarhed i køleskab 3 – 4 dage i krukke med låg.

Pestoen er anvendelig som smørepålæg, tilbehør til varme retter, dressinger, saucer, i supper med mere.

 

 

Forfatter: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s