Studietur, Hildegard, dag 3

Onsdag

Hver morgen er der dækket morgenbord til os i museumsgårdens cafe. Som at være på et lille landligt hotel. Vi sover godt på feltsengene i seminarrummet, der fungerer både som sove- og arbejdsværelse. Vi kan også få varm mad hen over middag, så i princippet er det kun aftensmaden vi selv skal sørge for. Alt er vel tilrettelagt og det er både fornøjeligt og behageligt at være i museumsgårdens rolige og venlige miljø. Her kommer hver dag mange gæster.

hildegardstudietur

Morgenens samtale handlede om Hildegard, de mange facetter. Hvor vigtigt det er at have forståelse for både krop, ånd og sjæl. Ånd og sjæl er muligvis begreber, der til en vis grad har mistet deres betydning i vor individualiserede og materialistiske tid og verdensdel. Men hvis man blot gør sig en smule umage, så ved vi alle godt, at det åndelige såvel som det sjælelige er betydningsfuldt for os. Og her kan så hver enkelt definere, hvad vi lægger af betydning i disse ord. Grækerne sagde: En sund sjæl i et sundt legeme – vi ved godt i dag at tingene hænger sammen.

Det er i forståelsen af det enkelte menneske som en del af denne større sammenhæng at Hildegards helhedstænkning bliver så inspirerende. Inspireret af samtalen om blandt andet Hildegards brug af metaller og ædelstene, samt ikke mindst hendes musik, blev lynhurtigt arrangeret en tur til KULT – UR – SPRUNG, hvor en udlært sølvsmed hamrer syngeskåle og gong´er i mange forskellige metaller, blandt andet titanium, som ingen ellers hamrer ud (fordi der er den opfattelse, at det kan man ikke). Martin Bläse har arbejdet med dette i over 20 år, og sælger sine unika værker over store dele af verden. Instrumenterne stemmes, tonerne er rene. En tone er naturligvis en tone. Men klangene, klangene er væsensforskellige i de forskellige metaller.

hildegardseminar_1

Etermiddagens program var i haven, indsamling af planter og plantekendskab. Planterne skal udtrækkes i olie og vodka samt koges i vin, dette er morgendagens program med altid inspirerende og flittige Heidrun Leddin.

hildegardseminar2

hildegardseminar3

Tekst Anne Moloney, foto Susanne Lautrop

 

Forfatter Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s