Studietur, Hildegard, dag 4

Torsdag

hofklostersee

Torsdag tog vi tidligt af sted på tur til en nærliggende biodynamisk gård, Hof Klostersee.

Susanne var imidlertid hjemme, fordi vi er i færd med en snedig plan der skal gøre, at Heidruns Hildegard Have får et langt mere oplysende skilt end det, som for nærværende viser vej til haven. Susanne har skabt muligheden for at fremstille skiltet på et naturtræsbræt, med bogstaverne skåret ind i træet.

Først skal teksten skrives i naturlig størrelse (og det gjorde Susanne faktisk i går, onsdag)

susannedesigner

Og så skal bogstaverne skæres ind i træet og males op med sort, hvorefter hele skiltet skal lakeres. Derfor har Susanne ikke været med på tur in dag.

susanneskaerer

Men ellers var Hof Klostersee utroligt spændende at besøge. Det er ejet af en forening og for tiden bor der 9 medlemmer af foreningen på stedet. De er alle beskæftiget med at drive de virksomheder, som udgør den samlede bedrift, nemlig kvæghold/malkekvæg og mejeri, planteavl med primært kornafgrøder til brød (men forståeligvis også til foder). Dertil knyttet mølleri, hvor kornet forarbejdes til mel, og et bageri. Hof Klostersee driver også en butik med cafe, her sælges gårdens eget bagværk, kød-, mælke- og melprodukter, men butikken er også velassorteret med friske grøntsager fra andre nærliggende biodynamiske gårde samt et righoldigt udvalg af helsekostprodukter i Demeter kvalitet og tilsvarende. Stedet råder over 6 ferielejligheder samt 9 lejligheder, der bebos af ældre mennesker, som i det omfang de har overskud og kræfter indgår i aktiviteterne på gården. Herudover naturligvis boliger til de ni medlemmer af foreningen, som bor på stedet. Der afholdes også månedlige kulturelle arrangementer.

Hjemme igen på Museumshof Lehnsahn var det tid til at udtrække urternes indholdsstoffer i olie og vodka. Vi fik fremstillet et bredt sortiment på en lidt eksperimenterende basis.

urteudtraek1

Forfatter Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

One thought on “Studietur, Hildegard, dag 4”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s